Ville Lätti

Miksi liityin Perussuomalaisiin?

Olen pitkään vältellyt puolueisiin liittymistä, koska individualistisena ihmisenä olen ajatellut puolueeseen kuulumisen rajoittavan yksilöllistä itse-ilmaisua.

 

Nyt viimein kuitenkin liityin nationalistiseen, populistiseen ja maahanmuuttokriittiseen puolueeseen, eli Perussuomalaisiin - koska Suomen nykyisessä historiallisessa, kulttuurisessa ja poliittisessa tilanteessa on selviä merkkejä siitä, että omana aikanamme tarvitsemme uutta suomalaista, fennomaanista nationalismia.

Perussuomalaiset vaikuttaa kaikkein potentiaalisimmalta ja mielenkiintoisimmalta puolueelta. Oikein kehitettynä ja onnistuneesti markkinoituna kyseessä on tulevaisuuden puolue, joka tulee olemaan erittäin tärkeässä osassa maamme  johtamisessa, pelastamisessa ja kulttuurisen itsetuntomme palauttamisessa tällä vuosisadalla.

Läpinäkyvyyttä ja arjen(kin) tason demokratiaa edustavana puolueena perussuomalaisissa löytyy yksilötasolla vaikka minkälaisia tyyppejä, ja joillakin alueilla suhteellisen suuriakin eroja mielipiteissä ja näkemyksissä. Tässä näkyy perussuomalainen positiivinen, ihmisläheinen populismi, joka kunnioittaa sananvapautta ja yksilöä - myös niitä tavallisia ihmisiä jotka eivät kuulu poliittisesti ja taloudellisesti etabloituneisiin, hyväosaisiin, valtaa pitäviin kansanosiin.  Uskon että sellaiset yksilölliset eroavaisuudet eivät kuitenkaan enää johda välirikkoihin, vaan näkemysten erot toimivat nyt ennemminkin keskustelun, kasvun ja luovan inspiraation lähteinä! - tärkeimmissä asioissa ollaan samaa mieltä.

Nuivaa maahanmuuttopolitiikkaa sekä fennomaanista kieli- ja kulttuuripolitiikkaa edustavana puolueena Perussuomalaisilla on tärkeä funktio maamme suunnan kääntämisessä pois itsetuhon tieltä kohti kansallista menestystä ja parempaa, rauhanomaista tulevaisuutta. Nykyinen avointen rajojen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka perustuu toisaalta yksilöiden kaksinaismoralistiseen ns. 'hyvesignalointiin', toisaalta erheelliseen käsitykseen toimivan auttamisen luonteesta nykyisessä maailmassa. Sellainen politiikka johtaa ainoastaan katkeruuden, vihan, rasismin ja kansalaisten välisen epäluottamuksen sekä väkivallan ja terrorismin uhan kasvuun yhteiskunnassa.

Jokainen kulttuurialue, kansakunta ja maa tarvitsee nationalistista ylpeyttä, identiteettiä ja ymmärrystä omasta identiteetistään, historiastaan ja asemastaan maailman muiden kulttuurien joukossa. Jos tällainen nationalistinen itsetunto puuttuu, kansakunta on sokea, suojaton ja puolustuskyvytön muuttuvan maailman haasteiden ja ulkoisten uhkien edessä, eikä sellaisella kansalla ole pitemmän päälle näköpiirissä minkäänlaista myönteistä tulevaisuutta, vaan ainoastaan kärsimään alistetun orjan ja kuolevan kulttuurin osa.

Näistä syistä päädyin valitsemaan Perussuomalaiset.

Seuraavassa blogipostauksessa tulen perustelemaan tarkemmin, miksi Suomi mielestäni tarvitsee nyt kipeästi uutta, 21. vuosisadan fennomaanista nationalismia!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kirjoitat mukavasti ja helposti samaistuttavasti tuoreesta liittymisestäsi! :)

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Oikein kehitettynä ja onnistuneesti markkinoituna kyseessä on tulevaisuuden puolue, joka tulee olemaan erittäin tärkeässä osassa maamme johtamisessa, pelastamisessa ja kulttuurisen itsetuntomme palauttamisessa tällä vuosisadalla."

Samaa mieltä persuista tulevaisuuden puolueena. Siksi valtaapitävät puolueet ja media pelkää persuja ja kuvittelee demonisoinnilla pitävänsä kansanvalta-ajattelun marginaalissa. Piraatit ovat toinen tulevaisuuden puolue, koska keskittyvät sanan-ja yksilönvaopauksiin, jotka ovat kaventuneet radikaalisti 90-luvun jälkeen. Muut puolueet ovat näyttävästi alistuneet EU:n sanelupolitiikalle, se politiikka johtaa totalitarismiin ja on tuhoon tuomittua.

Lähituleivaisuuden kehitys tulee menemään kuten vapaamielisessä Tanskassa, valtapuolueet heräävät ja tulevat ilmoittamaan EU:lle tekevänsä oman maan ja kansan etuja ajavaa politiikkaa, eikä palvelemaan Saksan tai Ranskan tarpeita.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"...valtaapitävät puolueet ja media pelkää persuja ja kuvittelee demonisoinnilla pitävänsä kansanvalta-ajattelun marginaalissa."

Media on yleismaailmallisesti itsetietoista ja pitkävihaista. Se ei pystynyt näkemään populismin voittoa USA:n presidentinvaaleissa eikä brexitissä. Myös Suomen "jytkyt" tapasivat sen housut kintuissa. Näitä nöyryytyksiä media ei tule unohtamaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kun me suomalaiset suurella enemmistöllä äänestimme aikoinaan EU:iin liitymisen puolesta, suurin osa toivoi sen lisäävän Suomen turvalisuutta. Ainakin tämä tavoite on toteutunut.

Jos emme olisi liittyneet Unioniin, Putinilla olisi ollut suuri kiusaus hyökätä Suomeen kuten hyökkäsi Ukrainaan. Baltianmaat pelastivat itsenäisyytensä liittymällä Natoon.

Venäjän suurin uhka ei ole Nato vaan EU. EU:n "demokratiabakteeri" muhii Kremlin muureissa, oranssivallankumous. Sisäisiä kumouksia varten on suurempi sotavoima kuin ulkoisia vihollisia vastaan.

Ei se EU ole hääppönen, mutta se on Suomen itsenäisyyden vahva tuki. Mielestäni jokainen henkilö tai puolue joka vastustaa Unioniin kuulumista on isänmaan petturi, putinisti.

EU:ssa on korruptiota, mafiaa, veroparatiisi, kaikkia kapitalistisen maailman ongelmia. Niitä pitää yrittää vähentää. Tilanteemme ei parane antautumalla riistokapitalistiselle Venäjälle.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Suomalaiset eivät tainnut suurella äänten enemmistöllä äänestää EU:hun liittymisen puolesta:
Kyllä 56,89%
Ei 43,11 %

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_EU-kansan%C3%...

Enpä usko, että Suomi olisi sen turvattomampi kuin nyt. Meillä olisi ollut rajavalvalvonta koko ajan käytössä. Voitaisiin päättää itse omista asioistamme.
Voisimme käydä kauppaa ilman pakotteita.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

En vain näe, miten EU ja oma rajavalvonta olisivat toisiaan poissulkevia käsitteitä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjän hyökkäyshalu toteutui Ukrainassa kun siellä ruvettiin puhumaan EU:sta ja Natosta. Sodalla Venäjä horjuttaa Ukrainaa ties kuinka pitkään vielä. Suomeen ei enää uskalla hyökätä.

Toimituksen poiminnat